Sonjastatuetten tildelt Anne Line Gjersem

Postet av Oslo Skøiteklub den 14. Mai 2014


Anne Line Gjersem tildeles Sonjastatuetten for 2014 for sin fantastiske sesong og internasjonale gjennombrudd i kunstløp. Oslo Skøiteklubb, klubben Sonja Henie representerte, besluttet i 2012 å lansere Sonjastatuetten til minne om 100-årsdagen for den norske skøytestjernens fødsel 8.april 1912. Den første statuetten ble tildelt verdenseneren Carolina Kostner i 2013.


Anne Line Gjersem satt gjennom sine prestasjoner i foregående sesong igjen Norge på det internasjonale kunstløpskartet. Hun ble Norges første OL deltaker i kunstløp siden 1964 og kvalifiserte selv Norge til en plass i OL gjennom strålende prestasjon og en flott 7.plass i kvalifiserings stevne Nebelhorn Trophy i September 2013. Etter dette ble Anne Line skadet og konkurrerte ikke før EM i Budapest i januar 2014. Her tok hun seg etter et bra kortprogram greit til finalen og ble totalt nr. 19 som var hennes beste EM plassering noensinne.

Etter EM kom endelig det gledelige uttaket til OL i Sotsji. Anne Line hadde som mål og prestere sitt aller beste og å komme til finalen i OL. Hun visste hun måtte gå bedre enn noen gang for å klare dette og hun visste hun måtte sette ny personlig rekord i kortprogrammet. Anne Line viste sine mentale styrke og klarte nettopp dette, med 48,56 poeng satte hun ny personlig rekord og tok seg til finalen i den sterke OL-konkurransen.

Etter OL valgte Anne Line stå over nordisk mesterskap i Sverige, men var konkurranse klar til VM i Japan i mars. Med fullsatt arena og over 12000 tilskuere presterte Anne Line igjen maksimalt og satte igjen personlig rekord i kortprogrammet med 49,48 poeng. Hun klarte nok engang nå målet om finaleplass.

Anne Line har gjennom sitt gjennombrudd i år tiltrukket seg positiv oppmerksomhet og stor internasjonal interesse. Hun viser en ekte idrettsglede og er et flott forbilde og inspirasjonskilde for norske utøvere. Sin egen største støttespiller og konkurrent har hun i sin tvillingsøster Camilla.

Anne Line Gjersem er født 6.januar 1994 og sammen med blant annet sin tvillingsøster Camilla har hun vært en del av Norges Skøyteforbunds og Olympiatoppens Sonja Henie prosjekt siden 2006.

Anne Line vil motta en miniatyr av statuen av Sonja Henie (1912-1969), som er skapt av billedhuggeren Per Ung. Sonjastatuetten vil overrekkes i forbindelse med et isshow i anledning Oslo Skøiteklubbs 150 års jubileum i desember.

Komiteen for tildeling av Sonjastatuetten 2014 har bestått av;
Vibecke Sørensen(komiteens leder og styremedlem Skøytemuseet)
Mona Adolfsen (ISU overdommer)
Per Erik Martinussen(leder for Oslo Skøiteklubb)
Ingrid Winther (komiteens sekretær)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.