Super innsats i Star Class i kortbane i Bergamo

Postet av Oslo Skøiteklub den 28. Okt 2019

Helgen 24-27.10 reiste det hele 7 løpere til Bergamo for å delta i Star Class (Europa cup) i kortbane i klassene Junior D og C. Fra OSK stilte Miika Klevstuen i Junior D og Fredrik Pedersen i Junior C. Miika er 2 års junior D og Fredrik er 1 års Junior C. De andre løperne var Aron Feiring Larsen, Eirik andersen, Linus Risnes og Tinius Rambøl fra Aktiv. Fra Trondheim kortbaneklubb stilte Guro Melhuus.

Miika var virkelig i støtet og endte på 3 plass på 1000m og 2 plass på 500 m. På 777 m som er den siste distansen for Junior D var Miika uheldig og falt i sin semi-finalen. Han slo tilbake og vant B finalen. Det holdt allikevel til en super 3 plass sammenlagt. Det ble nye perser på alle distanser.En flott prestasjon som det virkelig står respekt av.

Fredrik møtte skarp motstand som første års Junior C. Han gjorde det allikevel veldig godt og nådde C finalen på distansene 1500 m. 500 m og 1000 m. Det er var lite som skilte fra å kjempe om B eller A finalen på alle distanser, men foreløpig var de eldste løperne litt for kjappe. Det ble en flott ny pers på 500 m. Fredrik kommer hjem med masse erfaring og med enda sterkere motivasjon. Det endte til slutt med en 14 plass av 44 løpere.

Nesten mest stas av alt var at Norge kunne stille sitt eget stafettlag for første gang siden tidlig på 2000 tallet. Norges lag besto av Miika, Fredrik, Linus og Tinius. Gutta bet godt fra seg, men var uheldig og havnet i en kollisjon med 2 andre lag og falt. Dette gjorde at tiden dessverre ikke holdt til pallen, men de ble alliekevel nr 2 av de 4 lagene i sitt heat. Det var en utrolig stemning i hallen under stafetten og her ser vi konturene av hva vi håper blir framtiden for oss som et sterkt lag!!

Alle de andre løperne som var med, bet også godt fra seg med flotte løp og mange nye personlige rekorder. Guro endte til slutt på 18 plass (41 i klassen). Eirik fikk en 13 plass og Aron en 23 plass i Junior D (32 i klassen), mens Linus og Tinius fikk henholdsvis 19 og 36 plass i Junior C (44 løpere)

Kortbane i Oslo er et resultat av samarbeidet mellom OSK og ASK i Oslo. Miljøet vokser for hver sesong og vi har også med løpere fra Asker og Båstad på våre treninger. Alle våre løpere går også lengdeløp. Treningen i kortbane gjør de sterkere og mer teknisk i lengdeløp og visa versa. Kortbane er kommet for å bli og vi håper at de alle sammen vil gjøre begge deler i mange år framover.

Trener Einar Agdestein var veldig godt fornøyd med alle løperne og ser stor framgang. Våre løpere har kommet svært langt med langt mindre istid (2 økter i uken) enn sine konkurrenter som har treningstid 4-6 ganger i uken. Vi ser nå virkelig fram til at Sonia Henie ishall skal stå klar. Da regner vi med langt større tilgang og at den flotte sporten kan få muligheten til å vokse seg stor og at våre løpere kan få utvikle seg enda mer!