VM i kunstløp 2017

Postet av Oslo Skøiteklub den 28. Mar 2017

VM i kunstløp i Helsinki, Finland, er over. Det var en imponerende konkurranse! Nivået var utrolig høyt, blant annet fordi de fleste OL-plassene ble delt ut.

NRK sendte noe fra mesterskapet, se her: https://tv.nrk.no/serie/kunstloep-vm

For spesielt interesserte har arrangementet en god app; Helsinki 2017.
Fra Norden deltok:

Kvinner:
Anne Line Gjersem (Norge),
Joshi Helgesson (Sverige),
Emmi Peltonen (Finland)

Menn:
Alexander Majorov (Sverige),
Valtter Virtanen (Finland)

Parløp:
Emilia Simonen / Matthew Penasse (Finland)

Isdans:
Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen (Danmark),
Cecilia Törn / Jussiville Partanen (Finland)


Noen fakta om mesterskapet:

  • Det deltok 193 løpere
  • Løperne representerte 36 ulike land
  • 450 frivillige gjorde arrangementet mulig
  • Det ble satt 6 nye verdensrekorder

(lånt fra www.helsinki2017.com)


Løp som er verdt å se:

Fikk du ikke sett alt, eller vil du bare mimre tilbake til noen av de gode prestasjonene? Her finner du et lite utvalg av løp som gjorde inntrykk!

Japans Yuzuru Hanyu slo sin egen verdensrekord i mennenes friløp (223.20). Han vant gull under OL i Sotsji 2014, men har måttet ta til takke med sølv i de to forrige verdensmesterskapene. I år tok han gull igjen, selv etter å ha ligget på 5.-plass etter kortprogrammet.

Aliona Savchenko og Bruno Massot rørte publikum med sitt fantastiske friløp og vant sølv. Det ble Alionas tiende VM-medalje! Dette er hennes andre sesong sammen med Bruno.


Frankrikes Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron satte ny verdensrekord i isdans fridans. Noen småfeil i kortdansen kostet dem kanskje gullet, men fridansen var så godt som perfekt! De har VM-gull fra 2015 og 2016, og EM-gull fra de tre siste årene, men måtte ta til takke med sølv i Helsinki.


Japans 19 år gamle Shoma Uno med et perfekt kortprogram, der han ga alt! Poengsummen ble 104.86. Han vant sølv sammenlagt, men var bare drøye to poeng bak Hanyu.


Wenjing Sui og Cong Han fra Kina imponerte med sitt comeback etter å ha vært borte fra konkurranse nesten hele sesongen på grunn av skade. De utfører alle sine elementer med beundringsverdig sikkerhet, samtidig som de virkelig har utviklet seg på den kunstneriske siden!


Canadas Kaetlyn Osmond satte alt i sitt kortprogram til musikk fra Edith Piaf. Poengsummen ble imponerende 75.98. Hun har hatt en sterk sesong etter noen vanskelige år, og det er gøy at hun får det til også under VM!


Bare 17 år gamle Anna Duskova og 18 år gamle Martin Bidar fra Tsjekkia hevdet seg i parløpsklassen i sin tredje seniorkonkurranse noen sinne. De vant Junior-VM i fjor, og har konkurrert på juniornivå mesteparten av denne sesongen også. Årets parløpskonkurranse var ekstremt tøff, så godt gjort med 14-plass!

Spanias Javier Fernández satte leverte perfekt i sitt kortprogram til musikk fra hjemlandet. Poengsummen ble imponerende 109.05, men noen feil i friløpet gjorte at han endte på sammenlagt 4.-plass.

Canadas Tessa Virtue viste hva de var gode for i kortdansen i sin siste konkurranse i sin comeback-sesong. De satte nok en ny verdensrekord, nå på 82.43!

Jevgenia Medvedeva slo sin egen verdensrekord (233.41 sammenlagt) med nok et imponerende friløp. Dette er hennes tredje sesong på verdenstoppen, og hun tok sitt andre VM-gull på rad.

Tae Ok Ryom og Ju Sik Kim fra Nord-Korea viste at også mindre kunstløpnasjoner kan gjøre det godt i den tøffe parløpsklassen. De endte på sammenlagt 15.-plass.


Japans 17 år gamle Mai Mihara med et fantastisk friløp. En liten feil i kortprogrammet skuffet det japanske publikumet, men i friløpet satt alt!


Selv om videoene gjør inntrykk, var nok den aller største opplevelsen å være tilstede selv. Å kunne føle stemningen i arenaen var en opplevelse i seg selv. Stående applaus ble det mange ganger, og publikum heiet på absolutt alle.

Neste år arrangeres VM i Milano.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.