Vellykket Luciashow på Storo Storsenter

Postet av Oslo Skøiteklub den 16. Des 2013

På fredag hadde OSKs løpere et stort Luciashow på isbanen ved Storo Storsenter. Vi så støveldansen, The fox og andre innslag, Og et stemningsfullt Luciatog var selvsagt også med.

Flere bilder ligger på bildegalleriet under kunstløp.


Når «himmelen» ikke faller ned, skaper vi vårt eget «WINTER WONDERLAND»

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Des 2013


Perfeksjon avløses av sjarm, når skøyteskolens små nisser entrer isen. «Hei hå» nå er det Jul igjen levner ingen tvil, vi nærmer oss Jul både med «stormskritt» og bittesmå «skøyteskritt» fra de dyktige og superkonsentrerte skøyteskolebarna.


OL aktuelle er vi også. Nordiske grener skal plassere oss på kartet når vi skal kvalifisere oss til «Vinterleker» i 2022 på hjemmebane her i Oslo. OSK er en «hel skøyteklubb» med både hurtigløp og kunstløp. Dette vises på artistisk vis der vi får et fartsfylt, «vinterlekent» og hyggelig samspill mellom begge grener. Med disse talentene skal vi jammen klare å mønstre verdige deltakere til OL også!


Høyt ferdighetsnivå og stor bredde vises virkelig når våre fremste løpere i en stemningsfull «Medley» i «Home for Christmas» avløser hverandre i sine solonumre. De føler seg virkelig «hjemme» når publikum klapper for flotte elementer satt samme på en vakker og stemningsfull måte.
Så var det denne snøen som vi alle drømmer om til jul da. «Let it snow» sier aspirantene og «myldrer» ut på isen som «minisnømenn» med gullerotneser. De innlærte formasjonene står jammen ikke mye tilbake for det konkurranse-løperne utfører. Her har vi virkelig mange talenter å bygge videre på!
«The Julekalender» - gjengen traff på nittitallet virkelig den norske folkesjela med sin underfundige humor. Når de nå spiller opp i hallen med «Støveldance», hvor teksten for nordmenn høres ut som amerikansk og for amerikanere ut som norsk, klarer våre løpere virkelig å lage liv og røre på tribunen. Skikkelig «køntriatmosfære» smitter når «elleville» nisser slår seg løs på isen!


Wenche Myhre har blitt «seksogseksti», VM på ski i Oslo var i «seksogseksti» og jammen var det mange i salen som også var over «seksogseksti» når «Vinter og sne» tonet ut i hallen. For en «retroopplevelse» når skøyteløpere plutselig ble skiløpere i flotte blå anorakker med staver og «sugende dobbelttak». Løpernes overbevisende stil ga oss «glansdagene» tilbake, og de fantastiske kostymene understreket virkelig vinteropplevelsen før vi sammen gled ned fra tribunen til kveldens pause med pepperkaker og sukkerspinn.


Del 2 starter med «Snøkrystaller» som daler ned, så vakre som du bare kan drømme om! Dette er kveldens kanskje aller mest stemningsfulle nummer. De fantastisk vakre lyseblå draktene som reflekterer lyset på en magisk måte gjør løperne lette og fine, og de grasiøse bevegelsene understreker helheten.
Nesten eventyrlig er det virkelig når vi ser hva våre dyktige konkurranseløpere presenterer i «Et juleeventyr». I flotte sekvenser av hopp, paralleller, korker, piruetter og flyvere glitrer den ene elegante løperen etter den andre foran oss på isflaten i sine fargerike konkurransedrakter.
Det er artig med et plutselig og friskt taktskifte der julen «rockes inn». Ungdomsgruppens sjarmerende fremføring med fargerike foldeskjørt og hårsløyfer engasjerer publikum på tribunen, og svinger med til musikken fra «Rockin around» - the christmas tree.


Nissebarna roterer rundt de fristende store harde pakkene midt på isen. Vi får innblikk i livet hos nissefamilien «En vinternatt i desember». Plutselig dukker nissefar opp og får kustus på nissebarna som nok må vente til julaften med å pakke opp de også.


Man «lener hodet helt tilbake» og nyter Anne Grethe Prøys sin vakre sang «Når himmelen faller ned». Våre tidligere konkurranseløpere, nå «x-skaters» gjør en stemningsfull tolkning av låten. Med hevede armer tar de til slutt i mot snøkrystallene som «lydløst faller ned fra himmelhvelvingen», vakkert.
I «Thankful» får Josh Groban frem det beste i oss når han minner oss på at vi har «so much to be thankful for». Den hjerteformede formasjonen alle våre fantastiske konkurranseløpere lager på isen i avslutningen er en virkelig vakker tolkning av sangens budskap. Løperne kledt i hvite kostymer og med stor innlevelse og presisjon skaper sammen en av kveldens virkelig høydepunkter.


Det offisielle finalenummeret «Walking in a winter wonderland» samler de over sytti løperne på isen samtidig, og utgjør et imponerende skue. Alle fra skøyteskole, via aspiranter, konkurranseløpere til x-skaters har alle bidratt til og skape en unik vinteropplevelse for oss alle nå ved inngangen til julehøytiden.Men helt slutt er det ikke! Både på isen og her skal de takkes de som har vært pådrivere for å gjøre denne flotte forestillingen mulig. Heder til Kaja Hanevold for flott regi og koreografi, i godt samarbeid med våre dyktige trenere Susanne Lidholm Torgersen, Anna Pushkova, Aleksander Smokvin og Martina Tallerås som har bidratt med inntrening og koreografi. Kostyme og programansvarlig Kristin Aasbø har i år igjen imponert oss med fantastisk kostyme design. Stor takk også til «alven» Marte Sjaastad og konferansier Jan Christian Nordahl. Til slutt en stor takk til Emma Steen som har holdt orden på alle oss foreldre og fått oss til å samarbeide om dette fantastiske felles prosjektet – «Juleshowet 2013»
En overraskelse venter, vår lille «revestrek» så å si, med vår tolkning av årets «landeplage» The Fox som har blitt til det «The Christmas Fox». Jeg tror aldri jeg har sett løperne våre så vanvittig glade og sprudlende, og hvilken fantastisk «finale» de leverer. Dette er ordentlig moro, med reveører og revehaler og en innlevelse som jeg tror selv Ylvis ville være stolte av – «Youtube neste»!
Uansett hva «reven sier» eller ikke sier,» jeg sier» at dette har vært en fantastisk showhelg, der «himmelen til slutt falt ned» både inni og utenfor hallen!

Riktig God Jul til alle!
Hilsen stolt leder av OSK – Per Erik MartinussenTALLINN TROPY 2013

Postet av Oslo Skøiteklub den 7. Des 2013

Første adventshelgen satte 8 OSK kunstløpere og deres "hovedsponsorer" kursen mot Tallinn. Competition Tallinn Trophy 2013 var målet.
I klassen Novice A deltok: Madeleine Eriksen, Andrea Lae, Madeleine L.Torgersen, Sara Størksen og Cindy Xia. I klassen Junior deltok : Sine M.Leite, Pernille Moen og Sunniva Hansen.

Dette ble en vellykket langhelg både sportslig og sosialt. Nivået var høyt men OSK jentene leverte bra sportslige og flere oppnådde personlige rekorder. Innimellom treninger og konkurranse ble det rikelig tid til å besøke gamlebyen med det flott juletorget og en god avsluttning av dagen med felles middag hører med. Allt i alt en vellykket tur som frister til gjentagelse.

Resultater:
Film :

REISENDE JULESTJERNER

Postet av Oslo Skøiteklub den 2. Des 2013

Først «juleåpning» på Storo Storsenter på fredag, så «åpning» av Spikersuppa på lørdag. OSK sin supre «trupp» entrer isflaten begge steder som lysende Julestjerner. Det føles som vi bare kan fortsette. Etter dette vil vi kunne «reise til» ethvert kjøpesenter eller bytorg med en passende isflate og vise dette sjarmerende og stemningsfulle isshowet.

Jeg skulle ønske vi hadde en hel turne foran oss, for mange flere bør få se våre «reisende Julestjerner» fra unge aspiranter, mer erfarne Oppvisning-, Cubs-, Springs-løpere til drevne X-skaters, alle med fantastiske kostymer. Ja, men muligheten er jo faktisk der allerede neste helg 7. og 8.desember i Furuset Forum under vårt Juleshow «Winter Wonderland», da ytterligere forsterket med våre Debs-, Novice-, og Juniorløpere som også har vært på reise i helgen. Også disse «stjernene våre» har gjort godt fra seg både i Bergen og Tallin, og det er hyggelige poengsummer og plasseringer vi kan lese ut av resultatlistene.


OSK er en meget aktiv klubb for tiden, hvor vi hevder oss godt sportslig, og samtidig evner å vise ekte skøyteglede i shows og events. Dette sjarmerer våre gode samarbeidspartnere og sponsorer og bidrar til viktig inntekt til klubben. Løpere og foreldre bidrar virkelig til verdiskapning og merkevarebygging for klubben vår. Det er hyggelig å drive med en idrett som har bred appell som kan «lyse i vintermørket».

Takk igjen, til våre «reisende julestjerner», og vi ser dere alle igjen til et «glitrende» Juleshow til helgen!

Vinterlig hilsen

Per Erik Martinussen
Leder OSK