Jubileumsord «Skøytesport og skøyteglede i 150 år»

Postet av Oslo Skøiteklub den 24. Feb 2014


Kjære Skøytevenner

Dette er en stor dag og et betydningsfullt år i Oslo Skøiteklubs historie. Vi kan stolte se tilbake på en ærerik historie og samtidig rette blikket fremover mot de neste «årtier».

Vi kan se tilbake på 150 år med skøytesport og skøyteglede. Vi er Norges eldste skøyteklubb og et av landets aller eldste idrettslag. Klubben har i alle disse årene drevet begge de store skøytegrenene hurtigløp og kunstløp. Vi har vært, og ønsker fortsatt å være en «en hel skøyteklubb» med aktiv satsing i begge grener. Vi har historisk sett hatt noen av de store heltene som Axel, Oscar, Sonja, og mange andre. Nå jobber vi målbevisst for å skape fremtidens skøyteprofiler.

Både kunstløp og hurtigløp har hatt sine opp- og nedturer gjennom historien. For tiden har kunstløp virkelig vind i seilene, samtidig som vi igjen bygger opp klubbens hurtigløpsavdeling etter nå endelig å ha fått kunstis og gode treningsmuligheter på Frogner Stadion.

De siste ti årene har kunstløpsmiljøet i klubben økt kraftig. Vi hevder oss sportslig stadig bedre. Denne sesongen hadde vi med hele femten løpere i NM/LM, vi har 4 løpere som representerte Norge i nordisk mesterskap og alle våre hovedtrenere deltar på forbundsnivå i NSF. Vi har et veldig godt klubbmiljø, og vi har talentene som kan nå helt til topps.

Som navnet tilsier er vi «Hele Oslos Skøyteklubb». Vi har aktivitet og skøyteskoler på Frogner, Grünerløkka og Furuset. Medlemmene rekrutteres fra hele byen. Den historiske forankringen og ferdigstillelsen av «Frogner Sportspark» med 400 meters kunstisbane, Sonja Henie ishall- og flerbrukshall samt klubblokaler og Skøytemuseum vil likevel også for fremtiden knytte oss til Frogner Stadion som vår hjemmebane.

Vi satser på et bredt miljø med godt samhold hvor det skal være mulig å utvikle seg sportslig i forhold til egne ambisjoner. Klubben ønsker å dyrke frem topprestasjonene, men samtidig holde en god bredde, og på den måten løfte skøytesporten videre sammen.

Det er med ydmykhet jeg konstaterer at dette er «vår etappe» i klubbens lange stafettløp. Vi skal sørge for at «pinnen» leveres videre slik at klubben kan leve og utvikle seg videre i minst 150 år til!

Gratulerer OSK med dagen den 18.februar 2014!

Jubileumshilsen fra,

Per Erik Martinussen

OSK Leder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.