​TIL OL MORO PÅ HAMAR IGJEN!

Postet av Oslo Skøiteklub den 15. Feb 2016

For ganske nøyaktig 22 år siden, nærmere bestemt 20.februar 1994 satt jeg på toget til Hamar og Vikingskipet, til 10.000 meter hurtigløp på Skøyter. For en OL opplevelse dettes skulle bli. Jeg sto skulder ved skulder med elleville nordmenn i «nordre sving» og fikk oppleve Johan Olav Koss bli olympisk mester og sette verdensrekord på tiden 13.30.55.

I dag 14.februar 2016 tok jeg turen til Hamar igjen. Denne gangen gikk veien til en annen fantastisk OL arena, Hamar OL Amfi. Denne gangen til en annen skøytegren, nemlig kunstløp på skøyter og YOG 2016(youth Olympic games). Sittende i «kortenden» av banen skulder ved skulder med gode klubbvener for å heie frem Juni Marie i hennes OL debut. Det ble en annerledes, men minst like stor opplevelse.

For 22 år siden var det utenkelig med norsk OL deltakelse i kunstløp. I dag har vi Juni Marie med i junior og Anne Line deltok i senior OL for to år. Mye riktig må være gjort fra Olympiatoppen, NSF og klubbenes i denne perioden. Å ha vært med på dugnaden i den norske idrettsmodellen samtidig som vi har sett viktigheten av impulser utenfra er jeg stolt av, det har da også gitt synlige resultater.

OSK løperen Juni Marie og hennes og klubbens dyktige trener Aleksander har samen sørget for store sportslige fremskritt. Juni Maries flotte kortprogram med 12.plass og til årsbeste 47.18 poeng, står det virkelig respekt av. «Friløpet» gjenstår, men uansett sluttresultat da må vi bare allerede nå gratulere Juni Marie med fantastisk prestasjon. Hun har med dette på en flott måte frontet kunstløpssporten som vi alle er så glad i. Dette viser at «det nytter» også i norsk kunstløp, og det motiverer til videre innsats for nye skritt frem mot nye mål!

Juni Marie all lykke til i friløpet tirsdag!

Vennlig hilsen

Per Erik Martinussen

OSK-leder

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.