Strålende innsats under årets LM i hurtigløp i Drammen 10-12.2.2017

Postet av Oslo Skøiteklub den 24. Feb 2017

Årets Lands Mesterskap ble arrangert under flotte forhold i Drammen i starten av Februar. OSK har ikke hatt deltakere i LM på mange år og det var derfor veldig gledelig at Nova og Mathilde ble tatt ut av NSF.

Jentene var påmeldt i fellesstart, 500 m, 1000 m og 1500 m. Ingen av jentene hadde gått 1500 m eller felles start over 6 runder før og var selvfølgelig svært spent på hvordan dette ville gå.

Mesterskapet startet med fellesstart på fredagen. Jentene gikk sammen med guttene i klasse 12 år. Det var forventet at det skulle bli et lureløp fra start med liten fart, noe som viste seg å være helt feil. I det skuddet gikk, forsvant guttene og 2 av jentene ut i stor fart. Jentene våre valgte å ikke følge dette tempoet og gikk heller sitt eget løp. Det endte opp med en skikkelig fight om 3 plassen mellom Nova og Mathilde. Nova gikk seirende ut av duellen og vant med litt over en skolengde (9 hundredeler) etter 6 runder. Dermed ble det en flott start på mesterskapet med bronse medalje til Nova på første dag.

På mesterskapets andre dag skulle jentene gå 500 og 1500 m. Med nesten vindstille og ca – 4 grader var det gode forhold for alle deltakere.

Nova startet dagen med en god 500 m og endte på 52,72, mens Mathilde endte på 55,03. Begge jentene inn til ny personlig rekord på utebane. Tiden til Nova holdt til en sterk 5 plass, mens Mathilde endte på 9 plass.

1500 meteren ville uansett gi begge ny personlig rekord da det var første gangen de begge skulle gå dette. Begge jentene håpet å kunne gå på 3 minutter eller bedre. Mathilde endte på 3,00,26, mens Nova fikk til slutt tiden 2,55,99. Med disse tidene plasserte jentene seg på 8 og 9 plass.

Søndagen var en fantastisk dag med sol,– 2 grader og nesten vindstille. Jentene skulle i utgangspunktet bare gå 1000 m denne dagen. Jentene var begge tent på å gjøre en god innsats på mesterskapets siste dag. Etter gjennomført løp sto de igjen med tidene 1,55,11 på Nova og 1,55,50 på Mathilde. Begge 2 med nye ute perser og veldig godt fornøyde.

Mesterskapet ble avsluttet med lagtempo. Da en av løperne som var tatt ut på laget til Oslo og Akershus hadde trukket sag, ble Mathilde satt inn på et av lagene. Mathilde syns det var gøy å gå lagtempo sammen med andre fra kretsen og gjorde en god figur i sin første lagtempo.

Begge jentene hadde en svært positiv opplevelse under LM. Mange nye bekjentskap ble stiftet og skøytegleden sto i fokus. Arrangøren gjorde en veldig god jobb med gjennomføringen.

Christian


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.