OSK ble 3 beste klubb i Viking løpet 2019! Miika og Fredrik til finalen i Nederland

Postet av Oslo Skøiteklub den 27. Jan 2019

Helgen 26-27 januar stilte hele 16 løpere fra OSK til start i Viking løpet i Tønsberg. Vi hadde med hele 9 rekrutter og 7 løpere fra 10-14 år.

På lørdagen var det gode forhold med opphold og nokså lite vind. Denne dagen var det desidert flest som stilte fra OSK sin side. Det var faktisk bare Nord Odal som greide å mønstre flere løpere enn oss totalt.

Det ble gått masse gode løp fra alle som var med. En del nye personlige rekorder ble det også.

På søndagen var det svært utfordrende forhold med kraftig snøvær og sterk vind. Det var så ille at banen måtte måkes mellom hvert eneste par for å kunne gi så like forhold som mulig.

Viking løpet er uttak til Viking Race i Nederland. Dette er et uoffisielt EM for aldersbestemte klasser. De tre beste i klassene 11-16 år blir som et utgangspunkt tatt ut til å delta fra Norge. Det er stor prestisje å komme med til dette løpet.

Da alle løpene var over hadde Miika Klevstuen (vinner gutter 11 år) og Fredrik Pedersen (2 plass i gutter 12 år) kvalifisert seg.

Det er mange år siden OSK har hatt med løpere i Nederland, og attpåtil 2 stykker. Når vi i tillegg ble 3 beste klubb var dette en flott helg for OSK