Fantastiske prestasjoner i kortbane i Star Class 1, Dresden 26-28 oktober

Postet av Oslo Skøiteklub den 30. Okt 2018

Helgen 26-28 oktober 2018 reiste Mathilde Pedersen, Fredrik Pedersen og Einar Agdestein til sitt første løp i Star Class i Dresden. Løpet er første del av en serie av tre løp i Europa Cup for aldersbestemte klasser i junior D og C. Løperne er fra Vest-Europa, mens i Øst-Europa heter serien Danubia Cup. Alle de beste løperne fra Europa var påmeldt i de 4 klassene. De 8 beste løperne i hver aldersklasse fra hver cup, møtes til en finale i Rostock i mars.

Med i konkurransen var også to løpere fra Trondheim Kortbane Klubb (TKK). Disse var Guro Samdahl Melhus og Even Ratdal.

Mathilde stilte i klasse jenter junior C, mens Fredrik var med i gutter junior D. I de respektive klassene var det med 36 jenter og 37 gutter. Alle løperne må ha oppnådd kvalifiseringstider for å kunne delta. Kortbane er i stor framvekst i Norge og det er første gangen vi har hatt med 4 løpere i de 2 yngste klassene.

Mathilde som er tidligere kunstløper har nå drevet med kortbane og hurtigløp i litt over 2 år. Hun har hatt en svært god framgang og bare å klare kvalifiseringen, var i seg selv en prestasjon. Gjennom helgen gikk hun 3 distanser. Disse var 1500 m, 500 m og 1000 m. Mathilde kvalifiserte seg inn blant de 20 beste på både 1500 m og 1000 m, mens på 500 m holdt det akkurat ikke til å nå denne gruppen. Mathilde gikk til sammen 11 heat på 3 dager. Hun oppnådde som best en 16 plass på 1500 m, mens på 500 ble det en 25 plass og en 20 plass på 1000 m. Mathilde hadde en utrolig utvikling gjennom helgen og har lært masse i løpet av en tung konkurranse helg. Vi gleder oss veldig til neste løp som går i Bormio siste helgen i november.

Fredrik som har gått kortbane og hurtigløp i mange år, var endelig gammel nok til å kunne kvalifisere seg for Star Class. Han har tidligere vist gode resultater og masse skøyteglede. Fredrik skulle gå 1000 m, 500 m og 777 m i løpet av helgen. Fredrik klinte til fra første start og kvalifiserte seg til slutt for A finalen (de beste 6 på distansen). Etter en thriller av en finale fikk han sølv på distansen med en halv skøytelengde. Optimismen var derfor stor før lørdagens 500 m. Lørdag morgen viste seg derimot fra sin værste side da han våknet opp med magesmerter og oppkast. han måtte derfor trekke seg fra 500 m. Etter å ha fått hvile i 2 timer, maktet han å stille til start på kvalifiseringen til den siste distansen (777) og gikk 2 gode løp som gjorde at han kom seg med i den beste gruppen. På søndagen var formen bedre og det ble til slutt finale plass også på denne distansen. Etter en god fight ble det nok en 2 plass på distansen. Med disse resultatene endte han på en fantastisk 2 plass totalt i sin klasse. Neste løp for ham er også i Bormio i november.

Den gode utviklingen i kortbane i OSK og Aktiv skyldes i all hovedsak vår nye trener Einar Agdestein. Einar har tilført våre løpere en trygghet og teknikk som mange kan misunne oss. Framgangen er til å spore på hver eneste trening. Vi kan trygt si at vi aldri hadde vært der vi er i dag uten hans entusiasme og glød. Vi kan heller ikke glemme Morten Staubo som gjennom mange år har trent våre løpere på en glimrende måte. Mortens glød og kunnskap om og for sporten er resultatet av at vi i det hele tatt har kortbane som gren i OSK og Aktiv. Vi kan se lyst på framtiden.

Even og Guro fra TKK gjorde også veldig gode prestasjoner. Guro nådde B finalen i alle distanser i junior D. Dette ga henne en svært sterk 9 plass totalt. Even som er tidligere hockeyspiller og har bedrevet kortbane i noe over 3 år endte til slutt på en sterk 20 plass av 43 løpere i junior C.

Nå blir det hard trening fram til Bormio, hvor vi håper å kunne ha det like gøy og skaffe oss enda mer erfaring. Takk for en flott tur med 4 flotte ungdommer, trener og et flott støtte apparat.