Flott levert i NM/LM i Bergen

Postet av Oslo Skøiteklub den 8. Feb 2016

Norgesmesterskapet og landmesterskapet i kunstløp ble i år arrangert i Bergenshallen 5.–7. februar. OSK var den klubben med aller flest deltakere av klubbene i Norge! Vi hadde 16 kvalifiserte løpere, hvorav 15 deltok. Mange deltok for første gang i NM/LM, eller første gang i ny klasse.

I Debs hadde vi med fem løpere. Etter kortprogrammet lå Charlotte på en sterk andreplass. Christine kom på 6. plass og Nayah på 7. plass. Ronja og Magdalena hadde fine LM-debuter, og plasserte seg som nr. 20 og 23. Kun 12 av de 24 deltakerne gikk videre til friløpet.

I friløpet beholdt både Christine og Nayah plasseringen sin fra kortprogrammet som nr. 6 og 7. Charlotte endte på 4. plass, ikke langt fra pallen. Her var det små marginer som skilte.

I Basic deltok Ella, og hun plasserte seg på 7. plass med en poengsum rett under sesongbeste. Tross noen tekniske feil, ble det også noe bra å ta med videre.

I Novice gikk alle 12 deltakere videre til finalen. Vi hadde med fire løpere. Etter kortprogrammet ledet Kari Sofie, og Martine lå på 5. plass, ikke langt bak. Sara var nr. 9 og Dina nr. 10 i kortprogrammet.

I friløpet gjentok Kari Sofie fjorårets suksess; i fjor ble hun landsmester i Debs, i år ble hun landsmester i Novice. Hun vant klart i både kortprogram og friløp, med en ny personlig rekord sammenlagt på 74.38 poeng, nesten seks poeng over sølvvinneren. Martine tok andreplassen i friløpet, og klatret sammenlagt til en bronsemedalje. Gratulerer! Sara beholdt sin 9. plass og Dina endte på 11. plass.

I Junior ledet Juni Marie etter kortprogrammet med poengsummen 43.16. Andrea lå som nr. 3, Madeleine LT som nr. 5 og Pernille som nr. 8. Madeleine E plasserte seg som nr. 15, kun et drøyt poeng fra finaleplass. Sara SG måtte dessverre trekke seg på grunn av skade.

I friløpet startet Juni Marie løpet sitt med en flott trippel-trippel-kombinasjon. Videre i løpet ble det for mange feil i hoppene, og hun falt ned til en sammenlagt 2.plass med poengsummen 110.51. Madeleine LT leverte et bra friløp, som hun klatret opp til en bronsemedalje med! Andrea endte på 4. plass, og Pernille på 8. plass. Fire OSK-løpere blant de 8 beste er virkelig bra!

OSK gjorde det alt i alt veldig bra, med 4 medaljer og mange flere plasseringer i toppsjiktet, noe vi kan være stolte av.

Takk til Bergen Kunstløpklubb for et vellykket arrangement!