Gratulerer med bestått test 3

Postet av Oslo Skøiteklub den 25. Mar 2019

Gratulerer til Chiara, Blanca, Jessie, Eira og Julie som har klart test 3 🎈🎈⛸⛸💪🏼💪🏼


0 Kommentar

OSK sin årsberetning for sesongen 2018/2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 17. Mar 2019

Klikk på vedlagte lenke for å lese beretningen


OSK_aarsberetning_2018_web.pdf


0 Kommentar

Sandefjordløpet 2-3.3. En massiv mønstring av løpere. 16 deltakere fra OSK

Postet av Oslo Skøiteklub den 12. Mar 2019

Under det tradisjonsrike Sandefjordløpet stilte det hele 16 løpere fra OSK. Med dette var vi nok en gang en av de største klubbene i løpet. Over 360 deltakere var påmeldt og var således den største mønstringen dette året.

Vi stilte med hele 12 rekrutter og løpere i klassene 10-14 år. det ble gått svært mange gode løp og framgangen var stor for alle våre løpere. Selv om ikke tider og plasseringer skal nevnes i klassene opp til 11 år, nevner vi allikevel at Eline Tveter satte ny klubbrekord på både 400 og 500m. Dette da disse er registrert i våre systemer.

2 av våre løpere var i Viking Race denne helgen, noe som betyr at vi kunne ha stilt med 18 løpere totalt. Så mange løpere har vi ikke vært fra OSK på veldig mange år. Dette viser at det gror godt i hurtigløpsmiljøet i klubben og vi håper at det fortsetter også til neste år.

Vi takker for en flott helg med masse moro på isen. Skøyteglede skal og vil alltid stå i fokus.


0 Kommentar

Viking Race i Heerenveen. En stor opplevelse! Mikka og Fredrik fra OSK

Postet av Oslo Skøiteklub den 12. Mar 2019

Miika og Fredrik sammen med kompis Eirik fra Aktiv

VIKINGRACE HEERENVEEN 2019

1 og 2. Mars 2019 gikk Viking Race av stabelen i Heerenveen i Nederland, med to deltakere fra Oslo Skøiteklub. De to Fredrik Pedersen og Miika Klevstuen representerte Norge i henholdsvis 12 og 11 års klassen. Viking Race er den største konkurransen for lengdeløp for aldersbestemte klasser i Europa. Løperne får her møte likesinnede fra andre land til kappestrid, men stevnet er også et sted for å skape relasjoner og vennskap på tvers av landegrenser. Den norske troppen bestod av 35 utøvere samt ledere/trenere og en stor kontingent med foreldre. De fleste startet turen med å ta Kiel ferja til Kiel, før en 5 timers busstur til Heerenveen. Dette var mest for å skape en god sosial ramme for hele troppen, og for at alle skulle bli bedre kjent. Vel fremme i Heerenveen, var det en rekke spente utøvere som gikk ut på den berømte isflaten sammen med ca. 250 utøvere fra andre land. Vi kunne observere at det var til dels stor forskjell på skøyteferdighetene på utøverne, og de eldste burde kanskje ha en egen økt på isen. Dette for å unngå muligheten for kollisjoner på isen som følge av vesentlig høyere fart enn de yngste. Når dette er sagt klarte våre løpere seg veldig bra! Etter endt is økt ble de aktive hentet av sine respektive vertsfamilier. Dette er en lang tradisjon og er nok med på å knytte bånd mellom løpere og vertsfamilier. Ledere og foreldre ble innlosjert på nærliggende hoteller. 


Fredag 1. Mars kom det en gjeng med trøtte men veldig spente og nervøse utøvere til hallen kl. 07.00, start kl. 08.00. Først ut av våre var Miika i 11 års klassen på 500m. Miika ble nok litt overrasket over lyden fra startpistolen som bare gir fra seg et høyt pip, og ble stående litt igjen i starten. Miika gikk uansett in til ny flott pers på 45.24 og 5. plass. På dagens andre 500m ble det 6. plass på 45.43. Fredrik stilte meget spent til start på dagens første 500m. På sitt beste er Fredrik helt klart blant klassens beste løpere, men sesongen har vært veldig preget av sykdom. Vi visste derfor ikke helt hvor han stod i forhold til de andre, men Fredrik har en egen evne til å få frem det beste i seg når det gjelder som mest. Så også denne gang, 43.08 og 9. plass på dagens første løp. Tiden ble forbedret til 42.90 og 9. plass på dagens andre 500m. Utøverne brukte ellers dagen til å se på de andre utøverne og kjenne på den gode stemningen i den norske troppen. Våre to fikk også hilse på noen av verdens beste utøvere «verdens og olympiske mestere» fra Nederland på Kortbane skøyter, som hadde siste finpuss før sitt VM i Sofia 8-10 Mars. Begge utøvere trener og konkurrer også på et høyt nivå i sin aldersklasse på Kortbane, så dette var nok også en stor inspirasjon for de to. 


Lørdag 2. Mars møtte det opp to meget oppvakte gutter, så vi hadde store forhåpninger til denne dagen. Miika var først ute i dag også, og gikk et kjempeløp med sluttiden 43.78 4.plass, ny pers og ny klubbrekord. På dagens andre løp var Miika og makkeren litt uheldige i siste sving da en ung jente ramlet fra indre bane og seilet over de to løpebanene rett foran dem. Sluttid 44.47, 4. plass på distansen og 4.plass sammenlagt. Hurra! Fredrik har jeg aldri sett mer sprudlende før et løp og smelte til med 42.70, 9. plass og ny pers. På dagens siste øvelse 1000m fikk Fredrik skikkelig fart på skøytene og gikk inn til sluttiden 1.26.44, 7. plass, og ny suveren personlig rekord. Sammenlagt 9. plass i 12 års klassen og 4 personlige rekorder på gutten, supert! Lørdagskvelden ble avsluttet med premieutdeling og en storslått bankett i hallen. Turen til Heerenveen ble en stor opptur for våre to løpere, alle de andre norske løperne samt ledere og foreldre. Dette må være den største inspirasjonskilden for våre to flotte representanter, til å gjøre treningsarbeidet som skal til for å hevde seg i dette selskapet også neste år.

Tusen takk for en flott tur gutter

Leder Tore Klevstuen0 Kommentar

Supre resultater i LM hurtigløp Stavanger 15-17.2.2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 12. Mar 2019


I helgen 15-17.2 konkurrerte Mathilde, Fredrik og Nils i LM i Stavanger.

Det ble prestert meget godt av alle våre løpere.

Mathilde satte nye perser i alle 3 distanser( 500, 1000, og 1500) og med det også 3 nye klubbrekorder. I tillegg til dette ble det 1 sølv medalje i et meget godt løp på lagtempo sammen med Julie Berg Sjøbrend og Hanna Svenni. 

Fredrik satte nye perser også han på 1000 og 1500m. I tillegg ble det 3 sølvmedaljer bak den umulige Didrik Eng Strand fra Hamar.

Nils hadde stevnets desidert største framgang med sine 3 perser av 3 mulige. Med til sammen 22 sekunder pers på 3 distanser viste han at trening virker. Første gang under 50 sek på 500, første gang under 1,40 på 1000 og første gang undeer 2,40 på 1500 lover godt for neste sesong.

Takk for en super tur til Vestlandet.  


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline