Hamarlekene 5-6.1.2019. OSK en av de største klubbene!!

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jan 2019


Med 16 påmeldte løpere var vi ikke bare størst fra Oslo, men en av de største delegasjonene på stevnet!!!

Rapport fra Mellomgruppen

I helgen ble Hamarlekene arrangert i Vikingskipet og OSK dro opp med en stor delegasjonen av rekrutter og 10 åringer. Det er veldig moro å se hvordan rekrutteringen blomstrer i klubben. Eivind, Magnus, Augustine, Millicent, Sanne, Lise, Selma, Josephine, Eline, Annika og Håkon gikk alle på lørdagen, mens Eline og Håkon også gikk søndagen. Gode arrangører sørget for at stevnet gikk knirkefritt. For flere av løperne var dette første gang de konkurrerte i Vikingskipet og de var alle enige om at dette var en morsom opplevelse som frister til gjentagelse. Alle løperne har forbedret seg mye i løpet av sesongen og det gjenspeilet seg i prestasjonene på isen - med mange personlige rekorder. Men mest av alt er det gledelig å se hvordan barna koser seg ute på isen. Vi gleder oss til å følge denne gjengen videre!

Anne Therese


Rapport fra den eldre gruppen

Under helgens stevne stilte Mikka og Paulina Klevstuen (første løp), Mathilde og Fredrik Pedersen og Nils d`Alauzier.

Det ble prestert svært mange gode løp av alle våre løpere. Nils har virkelig begynt å få fart på skøytene og nærmer seg nå faretruende 50 sekunders grensen med 50.82 på 500 m. Vi håper og tror at dette ordner seg ved neste anledning i skipet.

Miika fortsatte sin gode framgang med pers på både 500 og 1000 m og vant sin klasse overlegent.

Fredrik perset og satte nye klubbrekorder på alle 4 løp og viste at formen er i stor framgang. Han endte til slutt på 2 plass bak smått fantastiske Didrik fra Hamar. De nye tidene er 43.19 på 500 og 1.29.22 på 1000 m

Mathilde Lå og vaket rundt sine perser fra november. På siste løpet viste hun derimot stor styrke og perset med nærmere 5 sekunder på 1500 m og satte dermed ny klubbrekord med tiden 2.29.62.

Paulina som har startet med skøyter i år, fortsetter sin store framgang på både kortbane og i lengdeløp. Å gå under 60 sekunder etter 4 mnd på skøyter er det ikke så mange som gjør. Med tiden 58.42 på 500 er det bare å glede seg videre til framgangen.

Det er stor framgang for OSK både i rekruttering og i resultater. 

Christian Star Class 2 i Bormio 23-25.11.2018

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jan 2019

I helgen 23-25.11.2018 reiste Mathilde og Fredrik Pedersen, samt trener Einar Agdestein til Bormio for å delta i Star Class nr 2 denne sesongen. Med på reisen var også en delegasjon fra Trondheim (TKK).

Etter gode resultater i Dresden 1 mnd tidligere håpet vi på en like god opplevelse også her. Forholdene var svært gode med ekstremt rask is. Bormio ligger på over 1200 m høyde, og løperne kjente det litt i starten.

Det ble etterhvert mange tette dueller og mange svært gode løp. Våre løpere og TKK sine viste nok en gang at de er i stor framgang. Det er disse situasjonene vi lærer absolutt mest av å være i. Vi må gå taktisk, unngå feil og ikke minst aldri gi opp.

Fredrik startet veldig bra med en 2 plass på 1000 m, men etter en "penalty" i semifinalen på 500 og til slutt i finalen på 777 m, ble det ikke helt som han hadde håpet på. En 4 plass sammenlagt er dog veldig bra i dette selskapet. (39 stk i klassen)

Mathilde hadde en flott stigning gjennom hele helgen og gikk noen av sine beste løp noensinne. Det nytter ikke å være "snill" og gi ved dørene, da blir man straffet hardt og nådeløst i så god konkurranse. Mathilde endte til slutt på 29 plass av 40 startende.

Nok en gang kommer vi hjem med stor erfaring og vet hva vi må trene på for å bli bedre.

Vi hadde en super tur og masse gode opplevelser.


ChristianOdalsskøyta 2018 18-11.2018. Flere nye klubbrekorder!

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jan 2019

Helgen 17-18.11.2018 var det igjen tid for Odalsskøyta i Vikingskipet i Hamar. Fra OSK stilte det 5 løpere i alderen 10-14 år. Disse var Eline L Tveter, Miika Klevstuen, Fredrik Pedersen, Mathilde Pedersen og Nils d`Alauzier

Vi hadde store forhåpninger til gode forhold i "skipet". Forholdene viste seg å ikke være helt topp, men allikevel bedre enn det vi ofte er vant til fra utebaner. 


Alle våre løpere gjorde en god innsats og greide å sette nye personlige rekorder i mange av sine løp. Gledelig vis ble det også satt nye klubbrekorder også.


Mathilde satte ny klubbrekord for jenter 14 år på 500 m, 1000 m, 1500 m og på 3000 m. Fredrik satte ny klubbrekord i gutter 12 år på 500 m, selv om denne var dårligere enn hans egen pers, samt ny klubbrekord på 1500 m.


Miika vant gutter klasse 11 år, mens Fredrik kom på 2 plass i gutter klasse 12 år. Øvrige resultater kan finnes på følgende link: Odalsskoyta 2018 Resultater.pdf  Velkommen til skøyteskolen

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Jan 2019

Denne uke starter skøyteskolen på Frogner (mandager og onsdager) og Grünerløkka (lørdager) opp igjen. I helgen viste flere av OSK sine løpere hva de har lært både på isen og i kommentatorboksen. Disse løperne viste sann skøyteglede. Mer info om skøyteskolen: http://www.oslosk.no/p/15537/hovedside-skoyteskolenNM-LM på Hamar

Postet av Oslo Skøiteklub den 10. Jan 2019

Vi gratulerer OSK sine løpere som leverte flotte prestasjoner og fine momenter i sine løp i LM/NM i helgen.


I Debs A tok Ingeborg sølv Emoji, Ariana ble nr. 11 og Sofiya nr. 16.

Milla ble nr. 8 og Therese nr. 11 i Novice A.

I Junior A ble Dina nr. 10, Ronja nr. 11 og Martine nr. 17. EmojiEmojiEmoji Levert av IdrettenOnline