Juleshow i Spikersuppa

Postet av Oslo Skøiteklub den 16. Des 2019

Lørdag 14. desember leverte OSK kunstløp et feiende flott juleshow midt i Oslos navle. Tross vanskelige isforhold og yr i luften klarte løperne å levere på et veldig høyt nivå!

Dette kunne ikke blitt gjennomført uten våre dyktige koreografer, kostymemakere, isvakter, fotografer, arrangører, og ikke minst arbeidsomme, humørfylte og flinke løpere - tusen takk til alle!

En ekstra applaus til OSKs egen huskatt og husmus, Marie og Elma, som koreograferte og fremførte et eget Tom og Jerry-nummer - imponerende og inspirerende!



Uttak til NM-LM i kunstløp 10.-12. jan. 2020

Postet av Oslo Skøiteklub den 15. Des 2019

Teknisk komite kunstløp har publisert uttak til Norgesmesterskapet og Landsmesterskapet i kunstløp 2020, og følgende OSK-løpere har blitt tatt ut:

Dina i Senior A

Ronja i Junior A

Milla, Ingeborg og Arina i Novice A

Hannah og Annabel i Debs A

Therese er reserve i Novice A.

OSK ønsker løperne lykke til i forberedelsene og i selve mesterskapet i Asker 10.-12. januar 2020.




Stor deltakelse på Risengaløpet lørdag 7.12.2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 15. Des 2019

Lørdag 7.12 ble Risengaløpet arrangert i Asker. OSK stilte med hele 10 løpere som alle gjorde det svært godt. Det ble klasseseier for Miika Klevstuen i gutter 12 år, Fredrik Pedersen i gutter Junior C og Mathilde Pedersen i jenter junior B. Haakon Biermann kom på 2 plass i gutter 11 år på 500 m.

Risenga viste seg fra sin beste side med sol og nærmest vindstille. Alle løpere gjorde gode løp og hadde veldig gøy.

Fra OSK stilte følgende løpere: Bastian Boldingh, Lea Boldingh, Magnus Kaper, Millicent kaper, Annika Kaper, Augustine Kaper, Haakon Biermann, Miika Klevstuen, Fredrik Pedersen og Mathilde Pedersen.

For løpere fra 12 år og oppover var det sammenlagt stevne. For rekrutt og opp til 11 år ble det gått 100 m eller 500 m og skøytedueller over 300 m. Fra 12 år og oppover ble det gått fellesstart.

For resultater se: https://askerskoyteklubb.klubb.nif.no/Administrativt/RESULTATER%20RISENGALOP%202019.pdf



Flotte resultater på Odalsskøyta 30.11 - 1.12

Postet av Oslo Skøiteklub den 15. Des 2019

Nok en gang ble den tradisjonsrike Odalsskøyta arrangert på Hamar i helgen 30.11 -1.12. 2019. I år var det forbedrete forhold i Vikingskipet da løpet ble lagt til en av periodene dette garanteres av NSF

Fra OSK stilte det 7 løpere. Disse var Eline Tveter i jenter 10 år, Haakon Biermann i gutter 11 år, Miika Klevstuen i gutter 12 år, Fredrik Pedersen og Nils d`Alauzier  i gutter junior C, Mathilde Pedersen og Pauliina Klevstuen i jenter junior B.

I gutter 11 år kom Haakon inn på en gledelig 3 plass. Miika Klevstuen vant gutter 12 år svært overbevisende og satte 3 nye klubbrekorder. De andre løperne havnet rett på utsiden av pallen eller litt lenger ned. Fredrik Pedersen i gutter junior C, satte 4 nye klubbrekorder. Mathilde Pedersen satte 4 nye klubbrekorder.

Alle løpere og foreldre hadde det svært trivelig.

Fullstendige resultater finner dere her: https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Odalsskøyta/Totalres%2011år-Menn%20Mix.pdf



Resultater fra OSK cup nr 1, onsdag 11.12, Frogner stadion

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Des 2019

Resultater 100 m



Resultater 500 m



Frogner stadion har åpnet! Sesongen er i gang

Postet av Oslo Skøiteklub den 3. Nov 2019

Lørdag morgen (2.10) stilte det løpere fra OSK/Aktiv, Båstad og Asker for første trening ute på Frogner stadion. Med fantastiske forhold ble det en flott første dag på is. Det er svært sjelden vi har gått i "kø" på lørdag morgen, men dsto mer gledelig at det er så mange. Vi håper trenden fortsetter!!

En stor takk til BYM for perfekte forhold og tilrettelegging av 400 m banen. Det samme går for Frogner Event som velger å åpne for oss lørdag fra kl 1000. 



Skøytekurs for voksne i hurtigløp. Oppstart torsdag 7 nov

Postet av Oslo Skøiteklub den 1. Nov 2019

Aktiv SK gjennomfører sitt skøytekurs for voksne med 1 dag på Valle Hovin og resten på Frogner stadion. Det er fortsatt noen ledige plasser igjen. Gå inn på følgende link for informasjon og påmelding: https://www.aktivsk.no/skoyteskole



Super innsats i Star Class i kortbane i Bergamo

Postet av Oslo Skøiteklub den 28. Okt 2019

Helgen 24-27.10 reiste det hele 7 løpere til Bergamo for å delta i Star Class (Europa cup) i kortbane i klassene Junior D og C. Fra OSK stilte Miika Klevstuen i Junior D og Fredrik Pedersen i Junior C. Miika er 2 års junior D og Fredrik er 1 års Junior C. De andre løperne var Aron Feiring Larsen, Eirik andersen, Linus Risnes og Tinius Rambøl fra Aktiv. Fra Trondheim kortbaneklubb stilte Guro Melhuus.


Miika var virkelig i støtet og endte på 3 plass på 1000m og 2 plass på 500 m. På 777 m som er den siste distansen for Junior D var Miika uheldig og falt i sin semi-finalen. Han slo tilbake og vant B finalen. Det holdt allikevel til en super 3 plass sammenlagt. Det ble nye perser på alle distanser.En flott prestasjon som det virkelig står respekt av.

Fredrik møtte skarp motstand som første års Junior C. Han gjorde det allikevel veldig godt og nådde C finalen på distansene 1500 m. 500 m og 1000 m. Det er var lite som skilte fra å kjempe om B eller A finalen på alle distanser, men foreløpig var de eldste løperne litt for kjappe. Det ble en flott ny pers på 500 m. Fredrik kommer hjem med masse erfaring og med enda sterkere motivasjon. Det endte til slutt med en 14 plass av 44 løpere.


Nesten mest stas av alt var at Norge kunne stille sitt eget stafettlag for første gang siden tidlig på 2000 tallet. Norges lag besto av Miika, Fredrik, Linus og Tinius. Gutta bet godt fra seg, men var uheldig og havnet i en kollisjon med 2 andre lag og falt. Dette gjorde at tiden dessverre ikke holdt til pallen, men de ble alliekevel nr 2 av de 4 lagene i sitt heat. Det var en utrolig stemning i hallen under stafetten og her ser vi konturene av hva vi håper blir framtiden for oss som et sterkt lag!!


Alle de andre løperne som var med, bet også godt fra seg med flotte løp og mange nye personlige rekorder. Guro endte til slutt på 18 plass (41 i klassen). Eirik fikk en 13 plass og Aron en 23 plass i Junior D (32 i klassen), mens Linus og Tinius fikk henholdsvis 19 og 36 plass i Junior C (44 løpere)


Kortbane i Oslo er et resultat av samarbeidet mellom OSK og ASK i Oslo. Miljøet vokser for hver sesong og vi har også med løpere fra Asker og Båstad på våre treninger. Alle våre løpere går også lengdeløp. Treningen i kortbane gjør de sterkere og mer teknisk i lengdeløp og visa versa. Kortbane er kommet for å bli og vi håper at de alle sammen vil gjøre begge deler i mange år framover.


Trener Einar Agdestein var veldig godt fornøyd med alle løperne og ser stor framgang. Våre løpere har kommet svært langt med langt mindre istid (2 økter i uken) enn sine konkurrenter som har treningstid 4-6 ganger i uken. Vi ser nå virkelig fram til at Sonia Henie ishall skal stå klar. Da regner vi med langt større tilgang og at den flotte sporten kan få muligheten til å vokse seg stor og at våre løpere kan få utvikle seg enda mer! 

Takk for en flott tur til Italia.



Oscarstatuetten 2019 tildeles Kjeld Nuis

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jun 2019




Kjeld Nuis fra Nederland tildeles Oscarstatuetten for sesongen 2018/19 for sitt overveldende verdensrekordløp på 1500 meter i verdenscupfinalen på skøyter i Salt Lake City i USA 10. mars 2019.

 

I rekordløpet gikk Nuis i par med landsmannen Thomas Krol, regjerende verdensmester på distansen, som han med knapp margin hadde beseiret i 1000-meterløpet dagen før. I en rivende 1500-meterduell passerte de to tilnærmet likt både etter 300 m og 700 m, men ved hjelp av en sjokkerende rask tredjerunde på 25,2 hadde Nuis revet til seg et klart overtak da klokken ringte for siste runde. Han maktet å forsvare dette forspranget gjennom siste ytre, og kom i mål som vinner på verdensrekordtiden 1.40,17. Med tiden 1.40,54 kom også Krol seg klart under den gamle verdensrekorden til russeren Denis Juskov, som lød på 1.41,02.

 

I et senere par fikk Juskov sjansen til å gjenerobre verdensrekorden. Han viste seg imidlertid sjanseløs, da han ikke maktet å svare på tempoet til Nuis i de to mellomrundene. Med dagens raskeste sisterunde sikret russeren likevel tredjeplassen, distansert av Nuis med 1,3 sekunder, i et startfelt som var tettpakket av verdens fremste spesialister på 1500 m.

 

Dagen før 1500-meterløpet hadde Nuis satt verdensrekord også på 1000 m, med tiden 1.06,18 – 24 hundredels sekund bedre enn den ti år gamle rekorden til amerikaneren Shani Davis, og kun syv hundredels sekund foran Thomas Krol. Etter en del motgang tidligere i sesongen, fulgte Nuis med sine to verdensrekorder på imponerende vis opp sine VM-gull og OL-gull på de samme distansene fra de to foregående sesongene.

 

Kjeld Nuis er født 10. november 1989, i Leiden i provinsen Zuid-Holland. Han begynte skøytekarrieren som medlem av den lokale klubben Ijsvereniging Leiden. I sesongen 2008/09 ble han tatt opp på det nederlandske forbundslaget Jong Oranje. Fra 2009 til 2013 var han med i det kommersielle laget Control. Siden 2014 har han vært med i et annet kommersielt lag i Nederland, Team LottoNL-Jumbo – som nå heter Team Jumbo Visma. Han har kontrakt med dette laget til og med 2020. Hans trener har hele tiden vært Jac Orie.

 

Nuis fikk sin verdenscupdebut som 20-åring i Vikingskipet på Hamar i november 2009, da han vant B-puljen på 1500 m med tiden 1.46,20. Siden har han vært A-gruppeløper, og allerede i de to påfølgende sesongene tok han sølv på 1000 m i VM enkeltdistanser.

 

I sesongen 2011/12 ble han tidenes første vinner av verdenscupen sammenlagt, etter å ha plassert seg som nummer to og tre sammenlagt på henholdsvis 1500 m og 1000 m. Han vant verdenscupen sammenlagt også i sesongene 2015/16 og 2016/17, og har totalt 57 pallplasseringer i verdenscupen på sine to spesialdistanser.

 

Sine to første mestertitler vant Kjeld Nuis i 2013, da han ble nederlandsk mester på 1000 m og 1500 m. I 2014 mislyktes han i den tøffe nederlandske OL-kvalifiseringen, og kom ikke med i Nederlands suksessrike skøytetropp til OL i Sotsji. Først i 2017 erobret han sine første internasjonale mestertitler, da han vant 1000 m og 1500 m i VM enkeltdistanser. I 2018 toppet han dette ved å vinne begge distanser i OL i Pyeongchang i Sør-Korea. For disse prestasjonene ble han kåret til årets idrettsutøver i Nederland i 2018.

 

Som punktum for OL-sesongen satte Kjeld Nuis en uoffisiell hastighetsrekord på skøyter, da han kom opp i 93 km i timen som toppfart bak en rallybil med påmontert vindskjerm. Dette skjedde 28. mars 2018 på en islagt innsjø nord i Sverige.

 

Nuis innledet 2019-sesongen med å vinne både 1000 m og 1500 m i det nederlandske mesterskapet. Han mistet muligheten for å vinne EM sprint sammenlagt da han ble diskvalifisert for å ha vært på innsiden av banemarkeringen i en sving, men i sprint-VM fulgte han opp ved å vinne begge 1000-metrene og å erobre en bronseplass sammenlagt. I VM enkeltdistanser tok han gull i lagsprint sammen med Ronald Mulder og Kaj Verbij, mens han ble nummer tre og fem på henholdsvis 1000 m og 1500 m. I tillegg til dette, vant han verdenscupen sammenlagt på 1000 m og satte sine to verdensrekorder i verdenscupfinalen.

 

Oscarstatuett nummer 18 til Nederland

 

I Oscarstatuettens 60-årige historie er nederlandske skøyteløpere blitt tildelt statuetten hele 18 ganger. Tre løpere har fått den mer enn én gang – Ard Schenk (1970, 1971 og 1972), Kees Verkerk (1966 og 1967) og Sven Kramer (2007 og 2017). Siden nordmannen Knut ”Kupper’n” Johannesen vant statuetten for første gang i 1959, har tretten nederlandske menn og én kvinne vunnet prisen.

 

Henk van der Grift ble allerede i 1961 første nederlandske vinner av statuetten, mens Ireen Wüst i 2013 ble første nederlandske kvinne som vant Oscarstatuetten.

 

Oscarstatuetten er opprettet i 1958 til minne om skøytekongen Oscar Mathisen (1888-1954). Statuetten er en miniatyr av billedhuggeren Arne Durbans statue av Oscar Mathisen, som er plassert utenfor Frogner Stadion. Planen er å overrekke Oscarstatuetten til Kjeld Nuis under VM sprint og allround på Hamar i februar 2020.

 

Komitéen for utdeling av Oscarstatuetten 2019 har bestått av Laila Andresen, Tron Espeli, Hasse Farstad, Arild Gjerde og Ådne Søndrål.


oscar-vinnerne.doc



Fredrik Pedersen på 3 plass i Europa Cup finalen i short track

Postet av Oslo Skøiteklub den 20. Apr 2019

Helgen 22- 24 mars deltok Fredrik i Europa Cup finalen i short track i Rostock. I stevnet som er uoffisielt EM for aldersbestemte klasser, var de 16 beste løperne fra hele Europa kvalifisert. I løpet av helgen gikk Fredrik 500 m, 777 m og 1000 m. Konkurransen om de beste plassene var meget hard. Det var til slutt meget jamt om de tre øverste plassene. Fredrik viste styrke i det siste løpet og kunne til slutt heve trofeet for en svært god 3 plass. Plasseringene i løpet av helgen var 3 plass på 1000 m, 6 plass på 500 m og 2 plass på 777 m.

Det er første gangen en Norsk løper har kommet til Europa Cup finalen. Short track er i stor framgang i OSK og sammen med løpere fra Aktiv, Båstad og Asker begynner miljøet å bli svært godt. Etter at Einar Agdestein tok over for Morten Staubo som trener før denne sesongen, har utviklingen i ferdigheter vært markant.

Om 1,5 år står Sonia Henie ishall klar. Da vil vi endelig få en egen arena for short track i klubben.



Landslagssamling kunstløp

Postet av Oslo Skøiteklub den 10. Apr 2019

En 4 dagers samling spekket med sportslige fremskritt og inspirerte løpere avsluttes i Skien i dag. Finsk-russiske Nuriya Pirogova og latviske Julia Teliph var ansvarlige for istreninger, styrke, mobilitet og dans. 19 deltakere fra elite- og juniorlag, Rekrutt 2026 og inviterte løpere hentet inspirasjon og utfordret hverandre. Vi går en spennende sommer og sesong i møte! Fra klubben deltok Milla Ruud Reitan og Anna. 



Regionsmesterskap

Postet av Oslo Skøiteklub den 8. Apr 2019

OSK arrangerte i helgen 6.-7. april sesongens siste stevne, regionsmesterskap for Oslo, Akershus og Tønsberg med ca 120 deltagere. Tusen takk for en fabelaktig innsats fra alle foreldre som bidro til at stevnet ble så godt arrangert! Barna i klubben bidro til at servicen i blomster- og loddutsalget var upåklagelig. 


Lørdag gikk OSKs løpere i i Debs A og Cubs u/12. I Debs A gikk Arina igjen til topps og ble nr. 1. I Cubs u/12 ble Marie nr 2, Elma nr. 3 og Pernille nr. 5. I Cubs o/12 ble Alissa nr. 6. Gratulerer til alle sammen! 


Søndag kom Ronja øverst på pallen i Junior A-klassen, og Dina ble nummer 4. Ingeborg debuterte i klassen Novice A og kom på en flott tredjeplass. I Springs o/13 ble Annabel nr. 5. Gratulerer!


OSK hadde hele ni oppvisningsløpere på isen søndag. Lydia og Maya viste programmene sine for første gang på stevne. 


Resultater:    http://kunstlopresultater.n-s-f.no/2018-2019/2019_04_OSK/index.htm









Årsmøteprotokoll 2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 1. Apr 2019

Her er signert protokoll fra årsmøtet 2019: 

Signert protokoll OSK årsmøte 2019.pdf



Gratulerer med bestått test 3

Postet av Oslo Skøiteklub den 25. Mar 2019

Gratulerer til Chiara, Blanca, Jessie, Eira og Julie som har klart test 3 🎈🎈⛸⛸💪🏼💪🏼



OSK sin årsberetning for sesongen 2018/2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 17. Mar 2019

Klikk på vedlagte lenke for å lese beretningen


OSK_aarsberetning_2018_web.pdf



Sandefjordløpet 2-3.3. En massiv mønstring av løpere. 16 deltakere fra OSK

Postet av Oslo Skøiteklub den 12. Mar 2019

Under det tradisjonsrike Sandefjordløpet stilte det hele 16 løpere fra OSK. Med dette var vi nok en gang en av de største klubbene i løpet. Over 360 deltakere var påmeldt og var således den største mønstringen dette året.

Vi stilte med hele 12 rekrutter og løpere i klassene 10-14 år. det ble gått svært mange gode løp og framgangen var stor for alle våre løpere. Selv om ikke tider og plasseringer skal nevnes i klassene opp til 11 år, nevner vi allikevel at Eline Tveter satte ny klubbrekord på både 400 og 500m. Dette da disse er registrert i våre systemer.

2 av våre løpere var i Viking Race denne helgen, noe som betyr at vi kunne ha stilt med 18 løpere totalt. Så mange løpere har vi ikke vært fra OSK på veldig mange år. Dette viser at det gror godt i hurtigløpsmiljøet i klubben og vi håper at det fortsetter også til neste år.

Vi takker for en flott helg med masse moro på isen. Skøyteglede skal og vil alltid stå i fokus.



Supre resultater i LM hurtigløp Stavanger 15-17.2.2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 12. Mar 2019


I helgen 15-17.2 konkurrerte Mathilde, Fredrik og Nils i LM i Stavanger.

Det ble prestert meget godt av alle våre løpere.

Mathilde satte nye perser i alle 3 distanser( 500, 1000, og 1500) og med det også 3 nye klubbrekorder. I tillegg til dette ble det 1 sølv medalje i et meget godt løp på lagtempo sammen med Julie Berg Sjøbrend og Hanna Svenni. 

Fredrik satte nye perser også han på 1000 og 1500m. I tillegg ble det 3 sølvmedaljer bak den umulige Didrik Eng Strand fra Hamar.

Nils hadde stevnets desidert største framgang med sine 3 perser av 3 mulige. Med til sammen 22 sekunder pers på 3 distanser viste han at trening virker. Første gang under 50 sek på 500, første gang under 1,40 på 1000 og første gang undeer 2,40 på 1500 lover godt for neste sesong.

Takk for en super tur til Vestlandet.  



Viking Race i Heerenveen. En stor opplevelse! Mikka og Fredrik fra OSK

Postet av Oslo Skøiteklub den 12. Mar 2019

Miika og Fredrik sammen med kompis Eirik fra Aktiv

VIKINGRACE HEERENVEEN 2019

1 og 2. Mars 2019 gikk Viking Race av stabelen i Heerenveen i Nederland, med to deltakere fra Oslo Skøiteklub. De to Fredrik Pedersen og Miika Klevstuen representerte Norge i henholdsvis 12 og 11 års klassen. Viking Race er den største konkurransen for lengdeløp for aldersbestemte klasser i Europa. Løperne får her møte likesinnede fra andre land til kappestrid, men stevnet er også et sted for å skape relasjoner og vennskap på tvers av landegrenser. Den norske troppen bestod av 35 utøvere samt ledere/trenere og en stor kontingent med foreldre. De fleste startet turen med å ta Kiel ferja til Kiel, før en 5 timers busstur til Heerenveen. Dette var mest for å skape en god sosial ramme for hele troppen, og for at alle skulle bli bedre kjent. Vel fremme i Heerenveen, var det en rekke spente utøvere som gikk ut på den berømte isflaten sammen med ca. 250 utøvere fra andre land. Vi kunne observere at det var til dels stor forskjell på skøyteferdighetene på utøverne, og de eldste burde kanskje ha en egen økt på isen. Dette for å unngå muligheten for kollisjoner på isen som følge av vesentlig høyere fart enn de yngste. Når dette er sagt klarte våre løpere seg veldig bra! Etter endt is økt ble de aktive hentet av sine respektive vertsfamilier. Dette er en lang tradisjon og er nok med på å knytte bånd mellom løpere og vertsfamilier. Ledere og foreldre ble innlosjert på nærliggende hoteller. 


Fredag 1. Mars kom det en gjeng med trøtte men veldig spente og nervøse utøvere til hallen kl. 07.00, start kl. 08.00. Først ut av våre var Miika i 11 års klassen på 500m. Miika ble nok litt overrasket over lyden fra startpistolen som bare gir fra seg et høyt pip, og ble stående litt igjen i starten. Miika gikk uansett in til ny flott pers på 45.24 og 5. plass. På dagens andre 500m ble det 6. plass på 45.43. Fredrik stilte meget spent til start på dagens første 500m. På sitt beste er Fredrik helt klart blant klassens beste løpere, men sesongen har vært veldig preget av sykdom. Vi visste derfor ikke helt hvor han stod i forhold til de andre, men Fredrik har en egen evne til å få frem det beste i seg når det gjelder som mest. Så også denne gang, 43.08 og 9. plass på dagens første løp. Tiden ble forbedret til 42.90 og 9. plass på dagens andre 500m. Utøverne brukte ellers dagen til å se på de andre utøverne og kjenne på den gode stemningen i den norske troppen. Våre to fikk også hilse på noen av verdens beste utøvere «verdens og olympiske mestere» fra Nederland på Kortbane skøyter, som hadde siste finpuss før sitt VM i Sofia 8-10 Mars. Begge utøvere trener og konkurrer også på et høyt nivå i sin aldersklasse på Kortbane, så dette var nok også en stor inspirasjon for de to. 


Lørdag 2. Mars møtte det opp to meget oppvakte gutter, så vi hadde store forhåpninger til denne dagen. Miika var først ute i dag også, og gikk et kjempeløp med sluttiden 43.78 4.plass, ny pers og ny klubbrekord. På dagens andre løp var Miika og makkeren litt uheldige i siste sving da en ung jente ramlet fra indre bane og seilet over de to løpebanene rett foran dem. Sluttid 44.47, 4. plass på distansen og 4.plass sammenlagt. Hurra! Fredrik har jeg aldri sett mer sprudlende før et løp og smelte til med 42.70, 9. plass og ny pers. På dagens siste øvelse 1000m fikk Fredrik skikkelig fart på skøytene og gikk inn til sluttiden 1.26.44, 7. plass, og ny suveren personlig rekord. Sammenlagt 9. plass i 12 års klassen og 4 personlige rekorder på gutten, supert! Lørdagskvelden ble avsluttet med premieutdeling og en storslått bankett i hallen. Turen til Heerenveen ble en stor opptur for våre to løpere, alle de andre norske løperne samt ledere og foreldre. Dette må være den største inspirasjonskilden for våre to flotte representanter, til å gjøre treningsarbeidet som skal til for å hevde seg i dette selskapet også neste år.

Tusen takk for en flott tur gutter

Leder Tore Klevstuen




OSKs medlemskontingent for 2019

Postet av Oslo Skøiteklub den 25. Feb 2019

OSKs medlemskontingent (kr 200) forfaller til betaling før klubbens årsmøte 26. mars. Klubbens æresmedlemmer, klubbens livsvarige innvoterte medlemmer og skøyteskoledeltakere betaler ikke kontingent. Følg lenken til betalingsinformasjon.

190224medlemskontingent2019.pdf

Med vennlig hilsen

Oslo Skøiteklubb styret



Innkalling til årsmøte 26 mars 2019, kl 1800 i Skøytemuseets lokaler

Postet av Oslo Skøiteklub den 24. Feb 2019

Forslag til saker som ønskes medtatt på dagsorden må være styret i hende senest 14 dager før selve møtedagen 26.3. Innsendte forslag bes sendt på osk@oslosk.no 


INNKALLING

OSLO SKØITEKLUBS ÅRSMØTE


Tirsdag 26. mars 2019 kl. 18.00

i Skøytemuseet på Frogner stadion


Dagsorden:

1.              Åpning.

a.              Godkjenning av de stemmeberettigete.

b.              Godkjenning av innkalling, saksliste og forretningsorden.

C               Valg av dirigent, sekretær og to personer til å underskrive protokollen.


2.              Årsmelding for 2018/19.

3.              Regnskap for 2018 i revidert stand.

4.              Innkomne forslag og saker.

5.              Fastsettelse av medlemskontingent.

6.              Budsjett for 2019.

7.              Behandling av klubbens organisasjonsplan.

8.              Valg.

9.              Utmerkelser.

10.           Avslutning.


Alle medlemmer av Oslo Skøiteklub har adgang til årsmøtet.

Stemmerett har de som har vært medlem i minst en måned, har fylt 15 år, møter personlig og har betalt kontingenten for inneværende år innen årsmøtet settes.


Styret oppfordrer alle medlemmer til å møte fram på årsmøtet!


Styret



Stevne i Bærum

Postet av Oslo Skøiteklub den 18. Feb 2019

Flotte resultater for OSKs løpere på stevnet i i Bærum helgen 9. og 10. februar: Milla kom på førsteplass i Novice A🥇. I klassen Debs A kom Arina på førsteplass 🥇 og Ingeborg på en fin fjerdeplass. I Debs kom Pernille P. på 14. plass. Gratulerer!




Ikke skøyteskoler i uke 8

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Feb 2019

I Oslo-skolenes vinterferie i uke 8 (18.-24. februar) er det ikke skøyteskoler i Grünerhallen eller på Frogner stadion.



Show på Storo

Postet av Oslo Skøiteklub den 6. Feb 2019

Etter jul har OSK hatt to oppvisninger på Storo. Lørdag 19 januar viste flere oppvisningsløpere sine program innimellom at OSK tilbød skøyteundervisning på isen utenfor Storo storsenter. Lørdag 26 januar viste OSK på nytt Sonjakavalkaden som også ble vist før jul.




Minneord om Per Jorsett

Postet av Oslo Skøiteklub den 30. Jan 2019

Per Jorsett


Per Jorsett døde natt til onsdag 30. januar, i en alder av 98 år. Som radio- og tv-kommentator var han et ikon for hele det idrettsinteresserte Norge. Vi i Oslo Skøiteklub er stolte over at han i hele sitt voksne liv var medlem og støttespiller for vår klubb og for Skøytemuseet på Frogner stadion. «Pjo» var forfatter og medforfatter av over 25 bøker og jubileumsberetninger. En av de første av disse var en jubileumsbok for OSK i 1948, i samarbeid med den legendariske NRK-reporteren Finn Amundsen («Niff»). Så sent som i 2014 bidro han til OSKs 150-årsberetning. Så lenge helsa holdt, stakk han innom Frogner stadion og bidro til at museets og klubbens faktainformasjon var oppdatert og korrekt. Jorsett var også æresstyremedlem i Morgendagens Skøyte-Ess – en støtteforening for unge skøyteløpere over hele landet – som holder mange av sine møter og sosiale sammenkomster i Skøytemuseet. Per hadde møtt alle norske skøytekonger, fra Oscar Mathisen til Johann Olav Koss. Med sitt oppkomme av skøytekunnskaper og livsvisdom ga han oss alle et løft i hverdagen, ikke minst i sosiale lag, hvor hans lavmælte og underfundige humor kom så godt til sin rett. Vi er mange som føler oss beriket over å ha hatt «Pjo» blant oss.

Vi lyser fred over Per Jorsetts minne.


På vegne av skøytevenner

Hasse Farstad



Fredrik Pedersen kvalifisert til Europa Cup finalen i kortbane for aldersbestemte klasser

Postet av Oslo Skøiteklub den 27. Jan 2019

Etter at alle tre løp i Star Class serien i kortbane var avsluttet, ble det klart at Fredrik Pedersen er kvalifisert til Europa Cup finalen. Sammenlagt endte Fredrik på en knallsterk 3 plass.

Finalen gjennomføres i Rostock i Tyskland 22-24 mars. Totalt var det 51 løpere som har deltatt i fra 1-3 løp i hans klasse. De 8 beste totalt har gått til finalen. De 2 beste resultatene teller for serien.

Selve finalen er med 16 løpere. Dette er de 8 beste fra Vest-Europa (Star Class) og fra Øst-Europa (Danubia Cup)

Vi ønsker Fredrik lykke til med finalen.



OSK ble 3 beste klubb i Viking løpet 2019! Miika og Fredrik til finalen i Nederland

Postet av Oslo Skøiteklub den 27. Jan 2019


Helgen 26-27 januar stilte hele 16 løpere fra OSK til start i Viking løpet i Tønsberg. Vi hadde med hele 9 rekrutter og 7 løpere fra 10-14 år. 

På lørdagen var det gode forhold med opphold og nokså lite vind. Denne dagen var det desidert flest som stilte fra OSK sin side. Det var faktisk bare Nord Odal som greide å mønstre flere løpere enn oss totalt.

Det ble gått masse gode løp fra alle som var med. En del nye personlige rekorder ble det også.

På søndagen var det svært utfordrende forhold med kraftig snøvær og sterk vind. Det var så ille at banen måtte måkes mellom hvert eneste par for å kunne gi så like forhold som mulig.

Viking løpet er uttak til Viking Race i Nederland. Dette er et uoffisielt EM for aldersbestemte klasser. De tre beste i klassene 11-16 år blir som et utgangspunkt tatt ut til å delta fra Norge. Det er stor prestisje å komme med til dette løpet.

Da alle løpene var over hadde Miika Klevstuen (vinner gutter 11 år) og Fredrik Pedersen (2 plass i gutter 12 år) kvalifisert seg.

Det er mange år siden OSK har hatt med løpere i Nederland, og attpåtil 2 stykker. Når vi i tillegg ble 3 beste klubb var dette en flott helg for OSK

Heia OSK



Hamarlekene 5-6.1.2019. OSK en av de største klubbene!!

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jan 2019


Med 16 påmeldte løpere var vi ikke bare størst fra Oslo, men en av de største delegasjonene på stevnet!!!

Rapport fra Mellomgruppen

I helgen ble Hamarlekene arrangert i Vikingskipet og OSK dro opp med en stor delegasjonen av rekrutter og 10 åringer. Det er veldig moro å se hvordan rekrutteringen blomstrer i klubben. Eivind, Magnus, Augustine, Millicent, Sanne, Lise, Selma, Josephine, Eline, Annika og Håkon gikk alle på lørdagen, mens Eline og Håkon også gikk søndagen. Gode arrangører sørget for at stevnet gikk knirkefritt. For flere av løperne var dette første gang de konkurrerte i Vikingskipet og de var alle enige om at dette var en morsom opplevelse som frister til gjentagelse. Alle løperne har forbedret seg mye i løpet av sesongen og det gjenspeilet seg i prestasjonene på isen - med mange personlige rekorder. Men mest av alt er det gledelig å se hvordan barna koser seg ute på isen. Vi gleder oss til å følge denne gjengen videre!

Anne Therese


Rapport fra den eldre gruppen

Under helgens stevne stilte Mikka og Paulina Klevstuen (første løp), Mathilde og Fredrik Pedersen og Nils d`Alauzier.

Det ble prestert svært mange gode løp av alle våre løpere. Nils har virkelig begynt å få fart på skøytene og nærmer seg nå faretruende 50 sekunders grensen med 50.82 på 500 m. Vi håper og tror at dette ordner seg ved neste anledning i skipet.

Miika fortsatte sin gode framgang med pers på både 500 og 1000 m og vant sin klasse overlegent.

Fredrik perset og satte nye klubbrekorder på alle 4 løp og viste at formen er i stor framgang. Han endte til slutt på 2 plass bak smått fantastiske Didrik fra Hamar. De nye tidene er 43.19 på 500 og 1.29.22 på 1000 m

Mathilde Lå og vaket rundt sine perser fra november. På siste løpet viste hun derimot stor styrke og perset med nærmere 5 sekunder på 1500 m og satte dermed ny klubbrekord med tiden 2.29.62.

Paulina som har startet med skøyter i år, fortsetter sin store framgang på både kortbane og i lengdeløp. Å gå under 60 sekunder etter 4 mnd på skøyter er det ikke så mange som gjør. Med tiden 58.42 på 500 er det bare å glede seg videre til framgangen.

Det er stor framgang for OSK både i rekruttering og i resultater. 

Christian 



Odalsskøyta 2018 18-11.2018. Flere nye klubbrekorder!

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jan 2019

Helgen 17-18.11.2018 var det igjen tid for Odalsskøyta i Vikingskipet i Hamar. Fra OSK stilte det 5 løpere i alderen 10-14 år. Disse var Eline L Tveter, Miika Klevstuen, Fredrik Pedersen, Mathilde Pedersen og Nils d`Alauzier

Vi hadde store forhåpninger til gode forhold i "skipet". Forholdene viste seg å ikke være helt topp, men allikevel bedre enn det vi ofte er vant til fra utebaner. 


Alle våre løpere gjorde en god innsats og greide å sette nye personlige rekorder i mange av sine løp. Gledelig vis ble det også satt nye klubbrekorder også.


Mathilde satte ny klubbrekord for jenter 14 år på 500 m, 1000 m, 1500 m og på 3000 m. Fredrik satte ny klubbrekord i gutter 12 år på 500 m, selv om denne var dårligere enn hans egen pers, samt ny klubbrekord på 1500 m.


Miika vant gutter klasse 11 år, mens Fredrik kom på 2 plass i gutter klasse 12 år. Øvrige resultater kan finnes på følgende link: Odalsskoyta 2018 Resultater.pdf  



Star Class 2 i Bormio 23-25.11.2018

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Jan 2019

I helgen 23-25.11.2018 reiste Mathilde og Fredrik Pedersen, samt trener Einar Agdestein til Bormio for å delta i Star Class nr 2 denne sesongen. Med på reisen var også en delegasjon fra Trondheim (TKK).

Etter gode resultater i Dresden 1 mnd tidligere håpet vi på en like god opplevelse også her. Forholdene var svært gode med ekstremt rask is. Bormio ligger på over 1200 m høyde, og løperne kjente det litt i starten.

Det ble etterhvert mange tette dueller og mange svært gode løp. Våre løpere og TKK sine viste nok en gang at de er i stor framgang. Det er disse situasjonene vi lærer absolutt mest av å være i. Vi må gå taktisk, unngå feil og ikke minst aldri gi opp.

Fredrik startet veldig bra med en 2 plass på 1000 m, men etter en "penalty" i semifinalen på 500 og til slutt i finalen på 777 m, ble det ikke helt som han hadde håpet på. En 4 plass sammenlagt er dog veldig bra i dette selskapet. (39 stk i klassen)

Mathilde hadde en flott stigning gjennom hele helgen og gikk noen av sine beste løp noensinne. Det nytter ikke å være "snill" og gi ved dørene, da blir man straffet hardt og nådeløst i så god konkurranse. Mathilde endte til slutt på 29 plass av 40 startende.

Nok en gang kommer vi hjem med stor erfaring og vet hva vi må trene på for å bli bedre.

Vi hadde en super tur og masse gode opplevelser.


Christian



Velkommen til skøyteskolen

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Jan 2019

Denne uke starter skøyteskolen på Frogner (mandager og onsdager) og Grünerløkka (lørdager) opp igjen. I helgen viste flere av OSK sine løpere hva de har lært både på isen og i kommentatorboksen. Disse løperne viste sann skøyteglede. Mer info om skøyteskolen: http://www.oslosk.no/p/15537/hovedside-skoyteskolen



NM-LM på Hamar

Postet av Oslo Skøiteklub den 10. Jan 2019

Vi gratulerer OSK sine løpere som leverte flotte prestasjoner og fine momenter i sine løp i LM/NM i helgen.


I Debs A tok Ingeborg sølv Emoji, Ariana ble nr. 11 og Sofiya nr. 16.

Milla ble nr. 8 og Therese nr. 11 i Novice A.

I Junior A ble Dina nr. 10, Ronja nr. 11 og Martine nr. 17. EmojiEmojiEmoji