Gjøvik kunstløpklubb arrangerer stevne i fjellhallen 25.–26. februar 2017.

Cubs u/12: Sofiya og Pernille

Debs: Milla, Therese og Anna

Oppvisning: Vilde og Mina

5 løpere til Nordics 2017

Gledelige nyheter: OSKs lag til det nordiske mesterskapet i Reykjavik har blitt utvidet; også Cindy og Madeleine deltar i juniorklassen! Dermed har vi hele fem løpere med.

Senior: Juni Marie Benjaminsen

Junior: Kari Sofie Tellefsen, Andrea Lae, Cindy Xia, Madeleine Lidholm Torgersen

Konkurransen går 2.–5. mars, det vil si parallelt med OSK Interskate hjemme i Grünerhallen.

Juni Marie til sitt tredje Junior-VM

Juni Marie er tatt ut til å representere Norge under Junior-VM 2017 i Taipei city i Taiwan, som går 15.–19. mars. Dette blir tredje gang hun deltar i Junior-VM.

Gratulerer med uttaket!

Se deltakerlistene her

Arkivfoto: Ella Sofia Roll-Lund

Løpsrapport fra Sandefjordløpet 18-19.2.2017

OSK suser avgårde!

Nå er det for alvor vind i seilene for OSK-løperne som viste en strålende innsats i Vikingskipet på Hamar under Sandefjordløpet helgen 18-19 februar.

Trenere, foreldre og andre oppmøtte var vitne til et rekordskred i olympiahallen, hvor både flere klubbrekorder og mange personlige rekorder falt på rekke og rad.

De som deltok fra OSK, sammen med hele 300 løpere fra hele landet, var Miika Klevstuen (gutter rekrutt), Fredrik Pedersen (gutter 10 år), Hannah Kvarstad Tretterud (jenter 10 år),

Nils Magnar d`Alauzier (gutter 11 år), Nova Furre (jenter 12 år) og Mathilde Pedersen (jenter 12 år). Rekrutter og 10-åringer gikk 400 og 500m mens løperne i 11 og 12- årsklassen

gikk 500 og 1000 meter.

GLEDELIG FREMGANG

Miika Klevstuen fortsatte sin fine fremgang på skøyter denne vinteren. Han satte nye personlige rekorder i begge sine løp, med henholdsvis 44.76 på 400m og 54.46 på 500m. Miika er som rekrutt den yngste løperen i OSKs aktive gruppe for tiden, Han har vist imponerende resultater hele veien med en forbedring av 500m tiden på ikke mindre enn 12 sekunder siden forrige Sandefjord-løp I 2016!

Til tross for en skade stilte Hannah Kvarstad Tretterud likevel til start og gikk en 400m som gikk unna på 55.00. Hun forbedret derved sin personlige rekord med nesten ett sekund

til tross for dette. En absolutt imponerende innsats fra henne!

Fredrik Pedersen klarte målet han hadde satt seg med å komme under 49 sekunder på 500, med tiden 48.97. Derved slo han klubbrekorden på 49.38 som ble holdt av ingen ringere enn ham selv. Også på 400m Gjorde han et godt løp og fikk tiden 40,55. Fredrik var godt fornøyd med tidene og helgen.

Nils d'Alauzier gikk sterkt ut på søndagens 500 meter og lå an til en veldig god tid men var uheldig og falt. Men ettersom han ikke er den som gir seg så lett, kom han tilbake på 1000m med en to-sekunders forbedring av personlige bestetid på 1.54.3 (tilsvarende to 500m perser på rad for ham!)

Mathilde Pedersen kan også være kjempefornøyd med både innsatsen og resultatene. Hun forbedret tiden på 500m med nærmere 3 sekunder og tiden 53.14. På 1000m gikk hun inn på friske 1.46.8, også dette ny bestetid for henne. Meget sterke tider uansett, men spesielt imponerende tatt i betraktning at hun kun har gått lengdeløp siden nyttår! Hun har tidligere gått

kunstløp og må åpenbart ha hatt god fart på skøytene også der.

Nova Furre hadde nok en fremgangsrik helg på Hamar og tok en gledelig tredjeplass sammenlagt i denne store konkurransen. En ny fjær i hatten for henne etter en kjempesesong så langt i år. Hun satte også ny klubbrekord på 100 m med 1.44.84 som derved også er personlig rekord. Også hun holdt den forrige klubbrekorden på 1.52.46, altså en forbedring på

over syv sekunder!

Det begynner å bli en stabil og fin OSK gjeng som er ivrig på trening og har representert klubben på en flott måte i vinter. OSK løperne har god kontakt med utøvere fra andre klubber når de møtes og da spesielt med Aktiv Skøyteklubb. Også denne gang vanket det pizza lørdagskvelden på et hyggelig treff med Aktiv og OSK sine løpere, medbragt trenere og foreldre.

Vi takker for innsatsen og nok en hyggelig skøytehelg.

John

Strålende innsats under årets LM i hurtigløp i Drammen 10-12.2.2017

Årets Lands Mesterskap ble arrangert under flotte forhold i Drammen i starten av Februar. OSK har ikke hatt deltakere i LM på mange år og det var derfor veldig gledelig at Nova og Mathilde ble tatt ut av NSF.

Jentene var påmeldt i fellesstart, 500 m, 1000 m og 1500 m. Ingen av jentene hadde gått 1500 m eller felles start over 6 runder før og var selvfølgelig svært spent på hvordan dette ville gå.

Mesterskapet startet med fellesstart på fredagen. Jentene gikk sammen med guttene i klasse 12 år. Det var forventet at det skulle bli et lureløp fra start med liten fart, noe som viste seg å være helt feil. I det skuddet gikk, forsvant guttene og 2 av jentene ut i stor fart. Jentene våre valgte å ikke følge dette tempoet og gikk heller sitt eget løp. Det endte opp med en skikkelig fight om 3 plassen mellom Nova og Mathilde. Nova gikk seirende ut av duellen og vant med litt over en skolengde (9 hundredeler) etter 6 runder. Dermed ble det en flott start på mesterskapet med bronse medalje til Nova på første dag.

På mesterskapets andre dag skulle jentene gå 500 og 1500 m. Med nesten vindstille og ca – 4 grader var det gode forhold for alle deltakere.

Nova startet dagen med en god 500 m og endte på 52,72, mens Mathilde endte på 55,03. Begge jentene inn til ny personlig rekord på utebane. Tiden til Nova holdt til en sterk 5 plass, mens Mathilde endte på 9 plass.

1500 meteren ville uansett gi begge ny personlig rekord da det var første gangen de begge skulle gå dette. Begge jentene håpet å kunne gå på 3 minutter eller bedre. Mathilde endte på 3,00,26, mens Nova fikk til slutt tiden 2,55,99. Med disse tidene plasserte jentene seg på 8 og 9 plass.

Søndagen var en fantastisk dag med sol,– 2 grader og nesten vindstille. Jentene skulle i utgangspunktet bare gå 1000 m denne dagen. Jentene var begge tent på å gjøre en god innsats på mesterskapets siste dag. Etter gjennomført løp sto de igjen med tidene 1,55,11 på Nova og 1,55,50 på Mathilde. Begge 2 med nye ute perser og veldig godt fornøyde.

Mesterskapet ble avsluttet med lagtempo. Da en av løperne som var tatt ut på laget til Oslo og Akershus hadde trukket sag, ble Mathilde satt inn på et av lagene. Mathilde syns det var gøy å gå lagtempo sammen med andre fra kretsen og gjorde en god figur i sin første lagtempo.

Begge jentene hadde en svært positiv opplevelse under LM. Mange nye bekjentskap ble stiftet og skøytegleden sto i fokus. Arrangøren gjorde en veldig god jobb med gjennomføringen.

Christian

Resultater fra OSK-cup 2

Postet av Oslo Skøiteklub den 14. Feb 2017

Resultatene fra OSK-cup nr. 2 ligger her: deltakere-og-res-osk-cup-2-2017.xlsx (oppdatert)

RKK-stevne 11.–12. februar

Postet av Oslo Skøiteklub den 13. Feb 2017

Romerike kunstløpklubb arrangerte stevne i Skedsmo ishall 11.–12. februar 2017.

I cubs u/12 vant Vilja med hele 29.17 poeng. Sofiya kom på en flott 2.-plass og Pernille på 8.-plass. I cubs o/12 var det hele 50 deltakere, og Annabel kom på 12.-plass og Julie på 23.-plass. I Springs var det også rekordmange deltakere, og Ingeborg kom på 12.-plass, Andrea på 21.-plass og Sunniva på 37.-plass.

Gratulerer med flotte resultater!

RKK februar DSC05036

RKK februar DSC05076

Vilja på 1.-plass, Sofiya på 2.-plass og Pernille på 8.-plass (nr. 6 fra venstre) i cubs u/12.

Ikke skøyteskole i vinterferien

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Feb 2017

Det er ikke skøyteskole i skolen vinterferie, mandag 20.2, onsdag 22.2 og lørdag 25.2. Dette gjelder både skøyteskolen på Frogner og i Grünerhallen.

Nova Furre og Mathilde Pedersen tatt ut til LM 10-12 februar i Drammen.

Postet av Oslo Skøiteklub den 5. Feb 2017

Norges skøyteforbund har tatt ut både Nova og Mathilde til årets LM som blir arrangert på Drammen kunstisbane helgen 10.-12. februar.

Etter strålende resultater under Hamarlekene i slutten av januar og under klubbens egen OSK cup på Frogner 23. januar, ble begge altså funnet gode nok.

Det er nå mange år siden klubben har hatt med deltakere på LM. Vi ønsker begge jentene lykke til og er sikker på at de kommer til å gjøre en god figur.

Christian

Flotte resultater under Norgescup-finalen i Asker 3.–5. februar

Postet av Oslo Skøiteklub den 3. Feb 2017

Norgescup-finalen gikk i Askerhallen helgen 3.–5. februar. Mange gode resultater for OSK-løperne:

• Milla på 1.-plass i Debs og seier i Norgescupen med maksimale 47 NC-poeng. Therese kom på 9.-plass og Anna på 12. i konkurransen
  • Charlotte kom på 6.-plass i Novice
  • Kari Sofie på 1.-plass i junior med ny pers på 110.06 poeng og 2.-plass sammenlagt i Norgescupen. Andrea kom på 2.-plass i junior med 104.81 poeng. Madeleine E kom på 8.-plass og Cindy på 9.-plass.
  • I Senior kom Sunniva på 2.-plass både i konkurransen og Norgescupen.