Stevne i Bærum

Postet av Oslo Skøiteklub den 18. Feb 2019

Flotte resultater for OSKs løpere på stevnet i i Bærum helgen 9. og 10. februar: Milla kom på førsteplass i Novice A🥇. I klassen Debs A kom Arina på førsteplass 🥇 og Ingeborg på en fin fjerdeplass. I Debs kom Pernille P. på 14. plass. Gratulerer!
Ikke skøyteskoler i uke 8

Postet av Oslo Skøiteklub den 11. Feb 2019

I Oslo-skolenes vinterferie i uke 8 (18.-24. februar) er det ikke skøyteskoler i Grünerhallen eller på Frogner stadion.Show på Storo

Postet av Oslo Skøiteklub den 6. Feb 2019

Etter jul har OSK hatt to oppvisninger på Storo. Lørdag 19 januar viste flere oppvisningsløpere sine program innimellom at OSK tilbød skøyteundervisning på isen utenfor Storo storsenter. Lørdag 26 januar viste OSK på nytt Sonjakavalkaden som også ble vist før jul.
Minneord om Per Jorsett

Postet av Oslo Skøiteklub den 30. Jan 2019

Per Jorsett


Per Jorsett døde natt til onsdag 30. januar, i en alder av 98 år. Som radio- og tv-kommentator var han et ikon for hele det idrettsinteresserte Norge. Vi i Oslo Skøiteklub er stolte over at han i hele sitt voksne liv var medlem og støttespiller for vår klubb og for Skøytemuseet på Frogner stadion. «Pjo» var forfatter og medforfatter av over 25 bøker og jubileumsberetninger. En av de første av disse var en jubileumsbok for OSK i 1948, i samarbeid med den legendariske NRK-reporteren Finn Amundsen («Niff»). Så sent som i 2014 bidro han til OSKs 150-årsberetning. Så lenge helsa holdt, stakk han innom Frogner stadion og bidro til at museets og klubbens faktainformasjon var oppdatert og korrekt. Jorsett var også æresstyremedlem i Morgendagens Skøyte-Ess – en støtteforening for unge skøyteløpere over hele landet – som holder mange av sine møter og sosiale sammenkomster i Skøytemuseet. Per hadde møtt alle norske skøytekonger, fra Oscar Mathisen til Johann Olav Koss. Med sitt oppkomme av skøytekunnskaper og livsvisdom ga han oss alle et løft i hverdagen, ikke minst i sosiale lag, hvor hans lavmælte og underfundige humor kom så godt til sin rett. Vi er mange som føler oss beriket over å ha hatt «Pjo» blant oss.

Vi lyser fred over Per Jorsetts minne.


På vegne av skøytevenner

Hasse FarstadOSK ble 3 beste klubb i Viking løpet 2019! Miika og Fredrik til finalen i Nederland

Postet av Oslo Skøiteklub den 27. Jan 2019


Helgen 26-27 januar stilte hele 16 løpere fra OSK til start i Viking løpet i Tønsberg. Vi hadde med hele 9 rekrutter og 7 løpere fra 10-14 år. 

På lørdagen var det gode forhold med opphold og nokså lite vind. Denne dagen var det desidert flest som stilte fra OSK sin side. Det var faktisk bare Nord Odal som greide å mønstre flere løpere enn oss totalt.

Det ble gått masse gode løp fra alle som var med. En del nye personlige rekorder ble det også.

På søndagen var det svært utfordrende forhold med kraftig snøvær og sterk vind. Det var så ille at banen måtte måkes mellom hvert eneste par for å kunne gi så like forhold som mulig.

Viking løpet er uttak til Viking Race i Nederland. Dette er et uoffisielt EM for aldersbestemte klasser. De tre beste i klassene 11-16 år blir som et utgangspunkt tatt ut til å delta fra Norge. Det er stor prestisje å komme med til dette løpet.

Da alle løpene var over hadde Miika Klevstuen (vinner gutter 11 år) og Fredrik Pedersen (2 plass i gutter 12 år) kvalifisert seg.

Det er mange år siden OSK har hatt med løpere i Nederland, og attpåtil 2 stykker. Når vi i tillegg ble 3 beste klubb var dette en flott helg for OSK

Heia OSKLevert av IdrettenOnline